ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ

1. ΓΕΝΙΚΑ

Μια οικονομική λύση για την κατασκευή σπιτιού μέσα σε οικόπεδο , είναι η χρησιμοποίηση των κοντέϊνερς . Κυκλοφορούν σε διάφορες διαστάσεις :

π.χ. 2.5 * 6 = 15 μ ² .

Το 2.5 μ αντιστοιχεί στο πλάτος και το 6 μ αντιστοιχεί στο μήκος .

Όταν στηθεί το όλο σκηνικό , κτίζεται με τούβλο ή ακόμα και με πέτρα , δίνοντας την αίσθηση " κτισμένου σπιτιού " . Για παροχή ρεύματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν φωτοβολταϊκά ως εξαρτημένο ή ανεξάρτητο ( αυτόνομο ) σύστημα .

2. ΚΟΣΤΟΣ

Υπάρχουν φθηνά μεταχειρισμένα κοντέϊνερ , σε πολύ καλή κατάσταση . Η τιμή τους ξεκινάει από τα 1500 ευρώ ( έτος 2016 ) . Υπολογίστε και ένα επιπλέον κόστος , για τη μεταφορά με το γερανό και τοποθέτησή τους στην κατάλληλη θέση . Με τρία κοντέϊνερ ( Εικόνα 1 ) μπορεί να δημιουργηθεί ένα παλατάκι .

Εικόνα 1

Αν το έδαφος δεν είναι καλό π.χ. δεν είναι επίπεδο , δημιουργείται μια τσιμεντένια πλατφόρμα , πάνω στην οποία θα τοποθετηθούν τα κοντέϊνερς . Η επιφάνειά της , θα έχει ελάχιστο εμβαδόν για την περίπτωσή μου , 42 μ ² ( 6 * 7 ) . Αφού τοποθετηθούν τα κοντέϊνερς , απο κει και πέρα με οδηγό τη φαντασία του καθενός , μπορεί να κατασκευαστεί κάτι το μοναδικό . Ή καλύτερα ένα ονειρικό σπίτι .

3. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ-ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ : Πρώτα απ΄όλα , είναι οικονομικά . Σε μεγάλους σεισμούς δεν καταλαβαίνουν τίποτα . Δεν θα πέσουν κομμάτια μπετόν κ.ά. σε ανθρώπους . Μπορούν να δημιουργηθούν προσβάσιμες κατοικίες , με βάση τον ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ . Δηλαδή οριζόντια κίνηση , το οποίο σημαίνει χωρίς ορόφους και σκαλοπάτια . Το πάτωμα είναι ελαστικό και έτσι τα γόνατα δεν καταπονούνται , όπως στα τσιμεντένια , μωσαϊκά ή πατώματα από μάρμαρο . Έχουν πολύ καλή ηχομόνωση . Δε χρειάζονται πολύ συντήρηση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής .

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ : Το χειμώνα γίνονται πολύ κρύα και το καλοκαίρι πολύ ζεστά . Παρόλα ταύτα , το πρόβλημα αντιμετωπίζεται εύκολα , με κατάλληλες οικονομικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης .

4. ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ

Έχει δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος . Εκμεταλλεύστε τα 30 μ ² με τον καλύτερο δυνατό τρόπο , έτσι ώστε να χωρέσουν όλα τα απαραίτητα . Στην Εικόνα 2 μπορείτε να πάρετε μια ιδέα . Η σκάλα με το μαύρο χρώμα , είναι μικρή και φυσικά εσωτερική . Παράλειπεται ο συμβολισμός του προαιρετικού " Στύλου γρήγορης καθόδου " ( Εικόνα 3 ) .

Εικόνα 2 : ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ

1 , 2 , 3 : Καρέκλες

4 , 5 , 6 , 7 : Καναπέδες

8 : Κουζίνα

9 : Κεντρική πόρτα

5. Ο ΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟΣ

Εικόνα 3 : Ο ΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟΣ

1 : Κουκέτα

2 : Μαξιλάρι

3 : Σκάλα

4 : Διπλό κρεβάτι

5 : Συρταριέρα

6 : Στύλος γρήγορης καθόδου