ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

1. ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Τα Μετέωρα ( χάρτης ) είναι μια γραφική τοποθεσία η οποία βρίσκεται , 3 χλμ από Καλαμπάκα και 23 χλμ από Τρίκαλα . Εντυπωσιάστηκα απ' αυτό που αντίκρυσα . Οι λόφοι και γενικά η παράταξή τους είναι μοναδική .

2. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Παρατήρησα τον ευρύτερο χώρο , με σκοπό να κατανοήσω τον τρόπο δημιουργίας του γεωλογικού σχηματισμού , στη συγκεκριμένη περιοχή .

Φωτογραφία 1

Οι θεωρίες είναι πολλές . Ότι έχει ειπωθεί και ότι ειπωθεί για τα Μετέωρα , όπως και να το κάνουμε είναι συμπεράσματα . Κανένας δεν είδε τη δημιουργία τους .

Φωτογραφία 2

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι , κατά τη δημιουργία της Γης ο χώρος ήταν μια λιμνοθάλασσα . Μια ομάδα ορειβατών ανακάλυψε στην πλαγιά ενός από τους λόφους αναρρίχησης , προσκολλημένα οστρακοειδή . Εύρεση , η οποία ενισχύει τη θεωρία της ύπαρξης θαλασσινού νερού .

Γίνανε σεισμοί και σχίστηκαν οι βράχοι . Το νερό υποχώρησε , δημιουργώντας μεγάλες δίνες , οι οποίες σμιλέψανε τις επιφάνειές τους . Με τα χρόνια και οι αέρηδες παίξανε το δικό τους ρόλο στο σμίλεμα .

3. Ο ΨΑΜΜΙΤΗΣ

Το κύριο πέτρωμα είναι Ψαμμίτης . Γενικά , αποτελεί ένα χρήσιμο δομικό υλικό το οποίο είναι εύκολα επεξεργάσιμο .

Λόγω των πολλών τρυπών , οι βράχοι των Μετεώρων είναι ελαφριοί .

Το μέγιστο Υψόμετρο είναι 615 μέτρα από τη μέση επιφάνεια της θάλασσας .

Διέκρινα οριζόντιες και κατακόρυφες γραμμώσεις . Υπερισχύει το χρώμα γκρι και σε κάποια σημεία ψηλά , έχει και κόκκινο . Πιθανόν να υπάρχει σίδηρος .

Η περιοχή είναι σα μια μεγάλη λεκάνη , με μισό το στεφάνι . Δηλαδή , έχει γύρω γύρω βουνά και μέσα μια μεγάλη πεδιάδα . Σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί κάποτε το θαλασσινό νερό να έφτανε μέχρι εδώ .

Ο Ψαμμίτης είναι ένα πέτρωμα που συναντάται σε τέτοια μέρη .

Φωτογραφία 3

4. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ

Παρατηρήστε τη φωτογραφία 3 . Η εικόνα είναι αυθεντική . Στους βράχους βλέπω μάτια , μύτες , στόματα , μάγουλα και περίεργα κεφάλια . Το ένα με τη μύτη τη μεγάλη , μοιάζει με τεράστιο πτηνό . Πρόσωπα σκεπτικά και τρομαγμένα , τα οποία παρατηρούν . Η υπόθεση μοιάζει με παραμύθι , αλλά οι βράχοι είναι εκεί και είναι αληθινοί .

Σκεφτείτε τι μπορεί να κρύβουν οι ωκεανοί μέσα τους . Όταν κάπου στον Ειρηνικό ωκεανό υπάρχει μέγιστο βάθος 11 χλμ . Σε περίπτωση υποχώρησης του νερού , θα αποκαλύπτονταν τεράστια και ιδιαίτερα βουνά με εξαιρετικά πετρώματα .

Φωτογραφία 4

5. ΤΟ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ

Ανάλογοι βράχοι και γεωλογικοί σχηματισμοί , υπάρχουν στην
Κοιλάδα των Μνημείων Μετάβαση σε εξωτερικό σύνδεσμο της wikipedia
, στο Κολοράντο των ΗΠΑ . Εκεί το χρώμα τους είναι κόκκινο ( ύπαρξη σιδήρου ) .

6. ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΑΓΕΙΑ

Τα Μετέωρα είναι ένας ιερός τόπος . Μέσα στη Γη υπάρχουν κρυμμένα μυστικά . Η ησυχία είναι ανεπανάληπτη . Η φύση , τα δένδρα είναι παράξενα και μοναδικά . Μονοπάτια , σκίουροι και μοναστήρια προσθέτουν μια υπέροχη μαγεία στο τοπίο . Οι άνθρωποι που ζούνε εκεί , είναι ήρεμοι , καλοσυνάτοι και ευγενικοί .